Vepřová žebírka na sherry
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 200mililitrůSherry brandy
- 100gramůCukr třtinový
- 100mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2kilogramyVepřová žebra
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1131 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
81 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
644 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.
- 2Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.
- 3Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.