Vepřová žebírka na zelí s pivem
60 min.
Ingredience
- 6kusůAnglická slanina
- 1kilogramVepřová žebra
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kilogramZelí červené - sterilizované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1464 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
127 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.
- 2Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.
- 3Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.