Vepřová žebírka pečená na oleji
20 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 5lžicOlej rostlinný
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřová žebírka omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a mírně opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme žebírka po obou stranách doměkka. Na talířích potřeme žebra máslem, ozdobíme omytým hlávkovým salátem a doplníme dílkem omytého citronu. Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.