Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1104 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
79 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.
  • 2
    Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.