Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 100gramůŠvestky sušené
- 50gramůMeruňky sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžíceCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCréme fraiche
- 0,25litrVíno červené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1104 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
79 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.
- 2Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.