Vepřová žebírka s cuketkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
  • 3
    Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
  • 4
    Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.