Vepřová žebírka s cuketkami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10kusůPepř černý celý
- 520gramůCuketa
- 1kilogramVepřová žebra
- 500mililitrůOcet vinný
- 250gramůCukr krupice
- 1lžíceKáva instantní
- 1hrstSůl
- 1kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
59 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
- 2Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
- 3Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
- 4Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.