Vepřová žebírka s jablkovým pyré
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 40gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2lžičkyKari koření
- 50mililitrůVoda pitná
- 3kusyJablka
- 500gramůVepřová žebra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.
- 3Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.