Vepřová žebírka s jablkovým pyré

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.
  • 3
    Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.