Vepřová žebírka s jablky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
834 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme.
  • 2
    Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka.
  • 3
    Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • 4
    Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme.
  • 5
    Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme.
  • 6
    Jablka vkládáme do šťávy až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 1. 8. 2016
Vepřová žebírka s jablky
Mám ráda kari a taky kombinaci masa s ovocem. Jablek může být klidně i o něco více. Nechala jsem slupku, kousky jablek lépe drží pohromadě, ale někomu může ponechaná slupka vadit. Jinak se může postupovat tak, jak je uvedeno v receptu, já většinou zprudka opeču maso aby se zatáhlo, vyjmu ho, do tuku přidám mouku, chvíli orestuju, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit. Pak přidám zpět maso a dusím až je měkké. Podle potřeby přidávám po trochách vodu. Doba přípravy se tím zkrátí, více porcí se může dát do pekáčku a dát přikryté do trouby.Jídlo je fajn, dávám palec nahoru.🙂