Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou
45 min.
Ingredience
- 4kusyVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKřen
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyJablka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.
- 2Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.
- 3Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.
- 4Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.