Vepřová žebírka s omeletou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme.
  • 3
    Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.