Vepřová žebírka s omeletou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHranolky
- 160gramůMouka polohrubá
- 4kusyOkurky nakládané
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žebírka naklepeme, ochutíme pepřem, solí, u kosti trochu nařízneme a usmažíme na rozehřátém másle z obou stran. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
- 2V pánvi rozehřejeme ještě lžíci čerstvého másla, přisypeme porci hranolků, které orestujeme ze všech stran. V hrnku rozkvedláme vejce, přimícháme k němu 3 lžíce mléka, špetku soli, pepře a 2 lžíce mouky. Touto směsí zalijeme hranolky v pánvi a počkáme, až vejce ztuhne. Omeletu s hranolkami položíme na talíř a navrch upravíme usmažené žebírko. Tento postup ještě třikrát zopakujeme.
- 3Podáváme ozdobené plátky kyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.