Vepřová žebírka smažená

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
102 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
75 mg
Cukr
220 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat.
  • 2
    Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek.
  • 3
    Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat.
  • 4
    Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat.
  • 5
    Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.
  • 6
    Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.