Vepřová žebírka smažená
140 min.
Ingredience
- 10kusůVepřová žebra
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCibulka jarní
- 1lžičkaChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
102 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
75 mg
Cukr
220 mg
Postup přípravy
- 1Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek.
- 3Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat.
- 4Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat.
- 5Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.
- 6Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.