Vepřová žebírka v kyselém zelí
105 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4kusyVepřová žebra
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceSádlo škvařené
- 850mililitrůZelí kysané
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 4kusyJalovec
- 2kusyJablka
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.
- 3Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.
- 4Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
- 5Vhodná příloha je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.