Vepřová žebírka v kyselém zelí

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.
  • 3
    Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.
  • 4
    Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
  • 5
    Vhodná příloha je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.