Vepřová žebírka v pikantní marinádě

380 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyVepřová žebra
  • Marináda
    • 5lžicOlej stolní
    • 3stroužkyČesnek
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžícePaprika mletá sladká
    • 2lžíceŠťáva citrónová
    • 2gramySůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
994 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
84 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
177 mg
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava masa:
  • 2
    Vepřová žebírka propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a celá je potřeme připravenou marinádou. Potřená žebírka necháme v lednici 2 hodiny marinovat. Uleželá žebírka potom pečeme v troubě, vyhřáté na 170 °C, asi hodinu přikrytá pokličkou nebo alobalem za stálého podlévání vodou. Po hodině pečení pokrývku pečící nádoby sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut při vyšší teplotě. Nejvhodnější přílohou k tomuto masu je bezlepkový chléb.
  • 3
    Marináda:
  • 4
    S utřeným česnekem smícháme olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, papriku a směs ochutíme solí a vše důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.