Vepřová žebírka v pikantní marinádě
380 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová žebra
- Marináda
- 5lžicOlej stolní
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 2gramySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
994 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
84 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
177 mg
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Příprava masa:
- 2Vepřová žebírka propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a celá je potřeme připravenou marinádou. Potřená žebírka necháme v lednici 2 hodiny marinovat. Uleželá žebírka potom pečeme v troubě, vyhřáté na 170 °C, asi hodinu přikrytá pokličkou nebo alobalem za stálého podlévání vodou. Po hodině pečení pokrývku pečící nádoby sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut při vyšší teplotě. Nejvhodnější přílohou k tomuto masu je bezlepkový chléb.
- 3Marináda:
- 4S utřeným česnekem smícháme olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, papriku a směs ochutíme solí a vše důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.