Vepřové dušené v mrkvi
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso libové
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme.
- 2Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme.
- 3Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Levy
st 17. 2. 2016
Vepřové dušené v mrkvi
s tím cukrem je to napováženou, některá mrkev je sladká až až a jiná zase méně
Anonymní uživatel
st 10. 2. 2016
Vepřové dušené v mrkvi
Vařila jsem jídlo dle tohoto receptu, místo sádla bych spíš použila olej, ale to záleží, co kdo preferuje. Tuku stačí menší množství než uvádí recept a hlavně stačí podstatně menší množství cukru. Na 4 porce 1 až 2 zarovnané malé lžičky. Soli jsem dala dle potřeby. Jinak za mě palec nahoru🙂