Vepřové filé na sušených švestkách

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené, vypeckované švestky máčíme asi hodinu v bílém víně, potom je dáme do trouby, vyhřáté na nízkou teplotu, aby více změkly. Pokud máme švestky dostatečně měkké, máčíme jen 20 minut a nedáváme do trouby.
  • 2
    Malé vepřové plátky šikmo nakrájíme na 2,5 cm silné kousky a dlaní zploštíme. Obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném másle po obou stranách do zhnědnutí.
  • 3
    Přilijeme polovinu tekutiny, ve které jsme namáčeli švestky, zakryjeme a na středním plameni vaříme asi 45 minut. Můžeme podlít tekutinou ze švestek. Když je maso měkké, slijeme tekutinu do hrnce a přivedeme k varu. Asi 15 minut necháme odpařit a přidáme rybízovou marmeládu. Necháme rozpustit, za stálého míchání přilijeme smetanu.
  • 4
    Omáčku přivedeme k varu, vaříme do zhoustnutí, polijeme jí maso a ohřejeme. Přidáme švestky a přendáme na talíř, můžeme posypat nasekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.