Vepřové frikasé v pórkovém krému
75 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 250mililitrůVíno bílé
- 600gramůPórek
- 150gramůZakysaná smetana
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Zprudka je opečeme v kastrolu na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Zalijeme vínem, pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.
- 2Potom k masu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a dusíme dalších 10 minut. Když maso změkne, odstavíme kastrol z plotny.
- 3Rozšleháme zakysanou i sladkou smetanu se žloutky, vmícháme do pokrmu, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Frikasé upravíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.