Vepřové hranolky s vínem a švestkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky.
  • 2
    Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.