Vepřové hranolky s vínem a švestkami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 30gramůSlanina vepřová
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 1decilitrVíno červené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůŠvestky
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky.
- 2Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.