Vepřové hranolky v leču
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřová plec
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůLečo sterilované
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVoda pitná
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
60 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Vmícháme mletou papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme.
- 2K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, sterilované lečo a smetanu. Dusíme dále, až maso změkne a směs zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.