Vepřové jazyky na česneku
80 min.
Ingredience
- 3kusyČesnek
- 2kusyVepřový jazyk
- 60gramůSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
58 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
79 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Jazyky dobře omyjeme a očistíme. Vaříme je v osolené vodě asi 1 hodinu.
- 2Po uvaření jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky (napříč).
- 3Zpěníme na sádle utřený česnek, přidáme plátky jazyka, okmínujeme a prudce z obou stran opečeme. Při opékání dochucujeme solí.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory, kompot a salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.