Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 5lžicOlej olivový
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.
- 3Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.
- 4Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.