Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.
  • 3
    Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.
  • 4
    Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.