Vepřové karbanátky s pórkem
30 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůPórek
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso smícháme v míse se solí, pepřem a spařeným, na kolečka nakrájeným pórkem. Dobře promícháme. Vejce rozkvedláme s hladkou moukou, mlékem a se šetkou soli. Umícháme řidší těstíčko a vmícháme do něj masovou směs.
- 2Směs naběračkou lijeme do tvaru karbanátků na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách.
- 3Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.