Vepřové karbanátky se sýrem pro celiatiky

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
220 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme ho společně se žloutky, mlékem, polévkovým kořením a bezlepkovou moukou do mletého masa. Masovou směs ochutíme pepřem a solí a důkladně směs promícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 2
    Vytvarujeme karbanátky, které naskládáme do pečící nádoby, vymazané tukem a vysypané bezlepkovou moukou. Sýrové karbanátky pečeme v troubě, vyhřáté na 210 °C, dozlatova. Můžeme podávat studené i teplé s různými přílohami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.