Vepřové karbanátky se sýrem pro celiatiky
100 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2gramyMouka bezlepková
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2lžícePolévkové koření
- Na pečení
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
220 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme ho společně se žloutky, mlékem, polévkovým kořením a bezlepkovou moukou do mletého masa. Masovou směs ochutíme pepřem a solí a důkladně směs promícháme. Nakonec do směsi opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Vytvarujeme karbanátky, které naskládáme do pečící nádoby, vymazané tukem a vysypané bezlepkovou moukou. Sýrové karbanátky pečeme v troubě, vyhřáté na 210 °C, dozlatova. Můžeme podávat studené i teplé s různými přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.