Vepřové karé plněné

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
391 mg
Cukr
684 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.
  • 2
    Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.
  • 3
    Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.
  • 4
    Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.
  • 5
    Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.
  • 6
    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 1. 2017
Vepřové karé plněné
Příjemný nekomplikovaný oběd. Obalení masa moukou před osmahnutím dalo omáčce barvu i chuť. Hodnotím kladně :)