Vepřové karé plněné
85 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůVepřová pečeně
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
391 mg
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Každý plátek na plocho prořízneme, otvor v mase naplníme vychladlou směsí a uzavřeme jehlicí nebo párátkem. Každou porci na povrchu osolíme a pomoučíme prosátou moukou.
- 2Maso naskládáme na plocho do pekáče vymazaného tukem a v rozehřáté troubě zapečeme.
- 3Po zapečení maso podlijeme vodou. Za občasného přelévání šťávou a dolévání vodou pečeme doměkka.
- 4Pečené maso vyjmeme a zbavíme jehlic nebo párátek.
- 5Nakonec přecedíme šťávu přes hustý cedník zpět na maso a zjemníme máslem. Vše ještě podusíme.
- 6Příprava náplně: Slaninu nakrájíme a částečně roztavíme. Osmahneme na ni cibuli nakrájenou na drobno a přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 1. 2017
Vepřové karé plněné
Příjemný nekomplikovaný oběd. Obalení masa moukou před osmahnutím dalo omáčce barvu i chuť. Hodnotím kladně :)