Vepřové koleno pečené po selsku

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
52 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
456 mg
Cukr
870 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.
  • 2
    Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  • 3
    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 22. 1. 2016
Vepřové koleno pečené po selsku
Tak tomu se říká žrádýlko! Můj muž Vám děkuje!! 😎😎 už jen přikousnout čerstvý chleba a zapít dobrým pivíčkem!!
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2020
Vepřové koleno pečené po selsku
Já pro úsporu času nejdříve ovařím kolena v papiňáku s cibulí, česnekem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Částečně změklé koleno řezem kolem kosti otevřu a dopeču v troubě, podlívám vývarem z kolena. Kůže krásně změkne a zbarví se.