Vepřové kostky na paprice a zázvoru
85 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 600gramůVepřová plec
- 1lžícePaprika sladká mletá
- 1lžičkaPaprika pálivá mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceZátkova pšeničná mouka hladká
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm.
- 2Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme nakrájené maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme utřený česnek.
- 3Přidáme obě mleté papriky a zázvor a promícháme. Poté přidáme i sójovou omáčku a mouku. Krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno maso ponořené. Dusíme na mírném plameni 60 minut.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.
- 5Maso osolíme podle chuti. Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.