Vepřové kotlety dušené s hořčicí
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1kusKmín celý
- 1lžičkaHořčice
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusHovězí vývar základní
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
17 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
9 g
Cukr
225 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Maso pečeme do vysmahnutí. Poté přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
- 3Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.