Vepřové kotlety dušené se zelím
70 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 800gramůZelí kysané
- 3kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaCukr krystal
- 0,25lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety v celku po všech stranách osmahneme na rozehřátém sádle, podlijeme, osolíme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Maso potom vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Na šťávu od dušení vložíme kysané zelí, přidáme hřebíčky, bobkový list, dvě kuličky jalovce a podle chuti přidáme cukr. Zelí podlijeme trochou vody a podusíme.
- 3K měkkému zelí přidáme nakrájené kotlety a prohřejeme. Nakonec odstraníme celé koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.