Vepřové kotlety jako minutka s pórkem
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- 3Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěný pórek rozkrájíme na proužky podusíme, na másle spolu s hrubě nakrájeným česnekem. Poté pórek přidáme ke šťávě a vše krátce povaříme.
- 4Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.