Vepřové kotlety na barevném pepři
50 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPastinák
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůPepř 4 barev
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyJablka
- 600gramůVepřové kotlety
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
20 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky a ty pak vaříme do změknutí v mírně osolené vodě. Do uvařené zeleniny přidáme máslo a mléko a to vše rozmačkáme. Ochutíme pepřem a dosolíme. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky, posypeme parmezánem a upečeme dozlatova.
- 2Vepřové kotlety posypeme barevným pepřem a osolíme. Na pánvi s rozpáleným tukem opékáme, aby maso zůstalo středně propečené.
- 3Podáváme se zapékanou zeleninou, masovou šťávou a jemně nastrouhanými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.