Vepřové kotlety na červeném víně
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2špetkySůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžíceOlej rostlinný
- 260gramůCibule
- 2kusyRajčata
- 300mililitrůVíno červené
- 1kusHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, opláchneme, osušíme, na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo s olejem, vložíme kotlety a z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky a rajčata, která jsme spařili, oloupali a nakrájeli na plátky. Kotlety zalijeme červeným vínem, přidáme koření, hrnec uzavřeme a zhruba deset minut vaříme na středním plameni. Poté hrnec odstavíme, vychladíme a zkusíme, zda je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.