Vepřové kotlety na houbách
60 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 300gramůVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůOlej stolní
- 1špetkaKmín celý
- 100gramůHouby čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
426 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.
- 2Opečené maso vyjmeme a do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, kmín a na plátky nakrájené houby. Vše osmažíme, přidáme kotlety, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 6. 2015
Vepřové kotlety na houbách
Dnes jsem vařila podle tohoto receptu. Použila jsem ale houby krátce podušeně a zmrazené, které jsem přidala až před koncem přípravy, kdy bylo už maso skoro měkké. Bylo jich asi trochu víc než je uvedeno v receptu. Kotlety jsem na okrajích nařízla, aby se nezkroutily. Silný vývar si přopravuji do zásoby, zmrazím ho v běžném platu určeném na ledové kostky, sesypu pak do dózy a zavíčkuji. Kostky používám dle potřeby. Nadbytek čerstvých hub v sezóně mrazím mírně podušené, nebo steriluji taktéž mírně podušené ve sklenicích. Používám všude tam, kde čerstvé, u sušených to už nejde.