Vepřové kotlety na křenu
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKřen
- 1šálekVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
171 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, na okrajích nařízneme. Lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2Kotlety po obou stranách zprudka opečeme na rozehřátém másle a oleji, opepříme, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Za občasného podlévání dusíme do měkka.
- 3Nakonec ke kotletám přidáme nastrouhaný křen a vše prohřejeme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.