Vepřové kotlety na medu s hráškem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 400gramůHrášek
- 2lžíceOlej stolní
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety po okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme je, osolíme a opečeme na oleji.
- 2Maso podlijeme trochou vývaru, pokapeme medem, sójovou omáčkou, okořeníme zázvorem, rozetřeným česnekem, zakapeme citronovou šťávou a dusíme. Během dušení kotlety obracíme a podléváme vývarem.
- 3K téměř měkkému masu přidáme hrášek a chvíli podusíme.
- 4Podáváme s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.