Vepřové kotlety na pivě se žampiony
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
395 mg
Cukr
743 mg
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.
- 4Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit.
- 5Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.