Vepřové kotlety na pivě se žampiony

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
395 mg
Cukr
743 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny očistíme, omyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.
  • 4
    Měkké kotlety vyjmeme z pánve, ve šťávě v pánvi rozpustíme máslo, krátce v ní orestujeme nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, přilijeme pivo, směs promícháme a necháme krátce vařit.
  • 5
    Opečené kotlety na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.