Vepřové kotlety na pomerančích
23 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 800gramůVepřové kotlety
- 2lžíceKečup
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z kotlet odstraníme tuk, v pánvi rozpálíme olej a máslo. Kotlety osolíme, opepříme a 4 minuty opékáme z jedné strany.
- 2Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, oba pomeranče oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Kotlety obrátíme a opékáme asi 3 minuty. Cibuli nasekáme na hrubo. Hotové kotlety dáme na mísu a uchováme v teple.
- 4Cibuli dáme do výpeku v pánvi a dusíme asi 2 minuty, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar smíchaný s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
- 5Plátky pomeranče a výpek dáme do omáčky, osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.