Vepřové kotlety na pórku
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 1kusPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nadrobno nasekáme a polovinu rozložíme do pekáče vymazaného olejem.
- 2Očištěné a omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme je na pórek a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 3Potom pokličku odstraníme, kotlety posypeme zbylým pórkem, zalijeme rozšlehanými vejci a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.