Vepřové kotlety na pórku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek nadrobno nasekáme a polovinu rozložíme do pekáče vymazaného olejem.
  • 2
    Očištěné a omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme je na pórek a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
  • 3
    Potom pokličku odstraníme, kotlety posypeme zbylým pórkem, zalijeme rozšlehanými vejci a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.