Vepřové kotlety na slanině s klobásou

70 min.
Slovensko

Ingredience

    • 900gramůVepřové kotlety
    • 8gramůSůl
    • 120gramůCibule
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 20gramůSádlo škvařené
    • 200gramůKlobása Dunajská
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 5gramůPepř černý celý
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 600gramůBrambory vařené
    • 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.