Vepřové kotlety na slanině s klobásou
70 min.
Ingredience
- 900gramůVepřové kotlety
- 8gramůSůl
- 120gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůSádlo škvařené
- 200gramůKlobása Dunajská
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůPepř černý celý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory vařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka.
- 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme.
- 3Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.