Vepřové kotlety na švestkách
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceVíno bílé
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8kusůŠvestky
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.
- 3Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.
- 4Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.