Vepřové kotlety na víně
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůŠunka dušená
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
401 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety nařízneme na okrajích, maso do poloviny odřízneme od kosti, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a spolu se šunkou pokrájenou na nudličky osmahneme na oleji.
- 3Připravené kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, přidáme žampiony se šunkou, podlijeme vínem (můžeme přidat i trochu vermutu) a dusíme asi minutu. Ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.