Vepřové kotlety pašerácké

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Vláknina
39 mg
Cukr
36 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdý sýr a slaninu nakrájíme na proužky.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a odřízneme z nich tučné části. Ty nakrájíme na kostičky a v pánvi vyškvaříme.
  • 3
    Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, posypeme sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 4
    V pánvi kotlety na vyšvařeném sádle zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Pak zmírníme oheň, přilijeme část vína a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme víno a kotlety několikrát obrátíme, aby měly po obou stranách červenohnědou barvu.
  • 5
    Měkké kotlety přendáme a rozložíme v zapékací míse, na každou položíme proužek slaniny, ementálu a kolečka uherského salámu. Do mísy přilijeme vypečenou šťávu z pánve a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až se sýr začne roztékat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.