Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami
70 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,2kilogramyVepřové kotlety
- 3lžíceSlivovice
- 180gramůŠvestky sušené
- 300gramůJablka
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.
- 2Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.