Vepřové kotlety pečené s jablky a švestkami

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na klínky a zakapeme citronovou šťávou, sušené švestky nakrájíme na klínky. Kotlety vcelku vykostíme, protáhneme polovinou jablek a švestek, osolíme a opepříme, zakapeme slivovicí, vložíme do pekáče a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Marinované maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme zbylé ovoce a dopečeme. Na závěr do výpeku vmícháme smetanu a už jen prohřejeme.
  • 2
    Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité omáčkou i s ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.