Vepřové kotlety plněné játry
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 150gramůJátra vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSádlo škvařené
- 25gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme a do každé prořízneme kapsu.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra. Osmažíme je doměkka, potom osolíme a opepříme.
- 3Připravenými játry naplníme kapsy v kotletách a upevníme párátky. Kotlety osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou.
- 4Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme kotlety a po obou stranách je opečeme. Podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Během dušení maso podléváme horkou vodou.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.