Vepřové kotlety plněné pikantní směsí
45 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 8lžicOlej olivový
- 2kusyCibule
- 100gramůSýr Parmezán
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 80gramůSalám uherský
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
696 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.
- 2Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.
- 3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
- 4V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.
- 5Během dušení obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.