Vepřové kotlety plněné žampiony
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kusMasox
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
964 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Masox v misce smícháme s vodou.
- 2Nejdříve si připravíme náplň: v míse smícháme mleté maso s polovinou rozkrájených žampionů, směs dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí a necháme v chladnu uležet.
- 3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na každou rozložíme část žampionové náplně, zabalíme a párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
- 4V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, po chvíli přidáme zabalené kotlety, zprudka je z obou stran osmahneme. Pak zmírníme oheň a pečeme pomalu do měkka. Během pečení obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem, poléváme vypečenou šťávou. Když kotlety začínají měknout, přisypeme zbylou část nakrájených žampionů. Upečené kotlety vyjmeme v pánve, dáme do tepla. Šťávu necháme chvíli vařit, posléze poprášíme moukou, přilijeme za stálého máíchání šlehačku, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Když je omáčka hotová, vrátíme zpět kotlety, necháme je prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.