Vepřové kotlety - přírodní
18 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Vláknina
36 mg
Vápník
19 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
- 2Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, z každé asi 4 minuty. Přendáme na vyhřátou mísu.
- 3Výpek podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme a nalijeme na kotlety.
- 4Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 9. 2016
Vepřové kotlety - přírodní
Vepřové kotlety jsem měla bez kosti, místo naklepávání paličkou jsem použila tenderizér. Někdy připravuji s moukou a někdy, když chci jen steaky bez šťávy, tak ji nedávám. Připravuji na litinové pánvičce, která si udrží vyšší teplotu, aby se maso správně zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jinak to je rychle připravené minutkové jídlo a za mě palec nahoru. Jako přílohu jsem podávala pečené brambory, domáci tatarskou omáčku a zeleninový salát. 😎