Vepřové kotlety - přírodní

18 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Vláknina
36 mg
Vápník
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  • 2
    Na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran, z každé asi 4 minuty. Přendáme na vyhřátou mísu.
  • 3
    Výpek podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme a nalijeme na kotlety.
  • 4
    Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 9. 2016
Vepřové kotlety - přírodní
Vepřové kotlety jsem měla bez kosti, místo naklepávání paličkou jsem použila tenderizér. Někdy připravuji s moukou a někdy, když chci jen steaky bez šťávy, tak ji nedávám. Připravuji na litinové pánvičce, která si udrží vyšší teplotu, aby se maso správně zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Jinak to je rychle připravené minutkové jídlo a za mě palec nahoru. Jako přílohu jsem podávala pečené brambory, domáci tatarskou omáčku a zeleninový salát. 😎