Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
738 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.
  • 2
    Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.
  • 3
    Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.