Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 350mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVepřové kotlety
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
738 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.
- 2Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.
- 3Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.