Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou
21 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůDžem rybízový
- 2lžíceVíno portské
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 800gramůVepřové kotlety
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Ve větší pánvi rozpálíme olej. Kotlety bez tuku osolíme, opepříme a smažíme z každé strany asi 4 minuty.
- 2Během smažení rozvaříme při nízké teplotě rybízový rosol. Smícháme škrob s vínem a přidáme ho do rosolu. Za stálého míchání vaříme omáčku asi 5 minut, až zhoustne a začne bublat. Poté přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.
- 3Kotlety dáme na mísu a přelijeme je omáčkou, ozdobíme plátky citrónu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.