Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi rozpálíme olej. Kotlety bez tuku osolíme, opepříme a smažíme z každé strany asi 4 minuty.
  • 2
    Během smažení rozvaříme při nízké teplotě rybízový rosol. Smícháme škrob s vínem a přidáme ho do rosolu. Za stálého míchání vaříme omáčku asi 5 minut, až zhoustne a začne bublat. Poté přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.
  • 3
    Kotlety dáme na mísu a přelijeme je omáčkou, ozdobíme plátky citrónu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.