Vepřové kotlety s dušeným ovocem
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 200gramůHroznové víno
- 500mililitrůVíno bílé
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaVoda pitná
- 3kusyJablka
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Cukr na pánvi zkaramelizujeme, zalijeme 1 lžičkou vody a chvíli povaříme. Přidáme omyté hroznové víno, omytá, na dílky nakrájená jablka, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme dušeným ovocem a posypeme nasekanými ořechy. Ovoce zakapeme trochou citronové šťávy.
- 2Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.