Vepřové kotlety s hlívou ústřičnou
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 200gramůHlíva ústřičná
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a zvolna opékáme. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 2Potom přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěný, na nudličky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme.
- 3Na pánvi na zbylém oleji zprudka opečeme vykostěné, naklepané a okořeněné kotlety asi 3 minuty po každé straně. Osolíme je, upravíme na talíře a pokryjeme podušenou směsí s hlívou.
- 4Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.