Vepřové kotlety s hříbkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůHříbky čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 4gramyJalovec
- 4gramyNové koření mleté
- 4gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůBrambory vařené
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, novým kořením a nakonec obalíme v hladké mouce.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kotlety a zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Zalijeme vodou a dusíme.
- 3V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky hříbků, orestujeme, přidáme smetanu, prohřejeme a přilijeme ke kotletám. Promícháme, dochutíme solí, citronovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.