Vepřové kotlety s omáčkou Mornay

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
60 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
729 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme omáčku Mornay. V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme sůl, strouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř, mletou papriku, vmícháme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji zašleháním vývaru a smetany a vymícháme hladkou omáčku. Na mírném plameni zhruba pomalu vaříme alespoň 5 minut. Poté v omáčce rozpustíme strouhaný sýr. Dobře vymícháme.
  • 2
    Kotlety osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji, po každé straně 2 minuty. Poté zmírníme plamen, kotlety podlijeme vodou a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny. Poté kotlety vložíme do pekáče, na každou kotletu vlijeme lžíci kečupu, přelijeme Mornay omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem, zaprášíme mletou paprikou a v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.